Colegiul Osteopatilor | Asociatia OsteoRe | 0726 215 057

Terapia Florală Bach

Ce este terapia florala Bach

Florile Doctorului Edward Bach sunt preparate pe baza de plante si flori concepute pentru armonizarea diverselor dezechilibre în planul sentimentelor si emotiilor.

Terapia cu Elixirele lui Bach este blanda si comoda iar daca diagnosticarea s-a facut corect, atunci conduce la vindecari/echilibrari spectaculoase.

Sunt in numar de 38 de elixire, obtinute majoritatea prin procedeul de solarizare, iar cateva prin fierbere.

Elixirele lui Bach nu au nici cea mai mica urma de toxicitate sau contraindicatie. Intocmai ca produsele homeopate, sunt produse obtinute pe baza de dilutii inalte (1/240). Preparatele se prezinta sub forma lichida si se pot consuma separat sau asociate în functie de fiecare caz.

Este o terapie foarte benefica la orice varsta si in orice situatie: de la bebelusi sau mame gravide, la varsta a treia; de la probleme cu serviciul sau stres, la confruntarea cu boli grave; de la plante, la animale, oricine poate beneficia de efectele subtile si durabile ale fortei florilor.

Este evident ca elixirele Bach nu apartin farmacologiei alopate si nu au o actiune similara acesteia.

La o consultatie in Terapie florala Bach, veti selecta impreuna cu consilierul florile necesare intr-o formula personalizata din cca 7-8 remedii care vor actiona in sinergie pentru clarificare mentala si regasirea armoniei interioare. Consultatia dureaza aproximativ o ora iar clientul pleaca cu flaconul preparat si pe deplin lamurit asupra posologiei.

Scurt istoric

Dr. Edward Bach se naste in 1886 in Marea Britanie. La vârsta de 43 de ani, el lasă în urmă întreaga sa activitate in domeniul stiintei medicale de pâna atunci si se consacra cautarii plantelor capabile să ajute în procesul de vindecare, pe care le descopera si le testeaza pe sine însusi.

Între 1930 si 1936, Edward Bach a definit sapte categorii principale, corespunzatoare diferitelor stari de dezechilibru psihologic, clasând 38 de esente florale care acopera sapte grupe de stari:

teama
singuratate
lipsa de interes pentru prezent
descurajare si disperare
incertitudine
hipersensibilitate, influentabil în idei
preocupare excesiva pentru binele altora
Principiul terapeutic al Dr. Bach este simplu: Boala este expresia unui dezechilibru; armonizând corpul, sufletul si spiritul gratie vibratiilor si energiei florilor, boala nu-si mai are locul!