Colegiul Osteopatilor | Asociatia OsteoRe | 0726 215 057

Energiile Reiki

Oricine are acces la Reiki pentru ca el începe în interiorul fiintei.
Mikao Usui

Reiki Traditional

Reiki este o practica spirituala descoperita in 1922 de japonezul Mikao Usui, care de atunci a fost dezvoltata si adaptata de numerosi maestri. Reiki foloseste tehnica denumita vindecarea prin intermediul palmelor, tehnica prin care practicantii transfera energia universala ki, proces care duce la (auto)vindecare si atingerea starii de echilibru spiritual.

Reiki-ul îsi are originile în adâncul timpurilor si-n profunzimile noastre, ca metoda simpla de vindecare sau de autovindecare. Cu totii stim ca punem mâinile acolo unde simtim durere, si asta în mod spontan! Este un gest de o perfecta naturalete. Am putea spune cà facem cu totii Reiki înca de la nastere în mod inconstient si fara sa punem un nume metodei.

Capacitatea de a utiliza Reiki-ul se face printr-un sir de initieri, începând cu un prim ritual care face deschiderea energetica. In acest mod crestem puterea palmelor de a transmite energia de vindecare subtila si spirituala. Devenim astfel canale de iubire capabile sa asigure contactul cu energia Reiki puternica energie de vindecare holistica.

Karuna Reiki

Karuna este un cuvânt sanscrit folosit în hinduism, în budism si în zen si înseamna actul de compasiune sau orice actiune facuta pentru a vindeca suferinta aproapelui.

Când utilizam Karuna Compasiunea însasi, suntem mai receptivi si mai deschisi energiilor curative, iar procesul de autoarmonizare este accelerat. Din vechime se stie ca energia Karuna este bine sa fie însotita de prajnaparamita, întelepciunea primordiala, pentru a obtine efectul cel mai benefic si cel mai puternic.

Karuna Reiki permite lucrul cu modestie si respect, în strânsa conexiune cu Maestrii de lumina.

Aceasta energie are calitatea de a învalui împeruna atât corpurile energetice ale terapeutului cât si cele ale persoanei receptoare, spre deosebire de Reiki-ul traditional care circula prin corpurile energetice si armonizeaza acolo unde este necesar.

De asemenea, Karuna Reiki permite conectarea cu Mama-pamânt.

Initierea provoaca deseori experiente cu ghizii de lumina, contactarea Sinelui superior si chiar constientizarea prezentei vindecatoare a altor fiinte de lumina.

Energia Reiki

Reiki-ul este o forma de Ki pe care am putea s-o numim «forta spiritului» sau «putere spirituala». Reiki-ul organizeaza interactiunea, în sens holistic, a tuturor formelor subordonate Fortei de Viata. Aceasta energie armonizeaza între ele cele trei parti arhetipale ale personalitatii: copilul interior, Eul inferior si Eul superior, pentru ca acestea sa poata ramâne împreuna, într-un singur sistem, în loc de a se dispersa din cauza caracteristicilor lor atât de diferite.

Exista multe tipuri de tratamente energetice ce pot fi similare Reiki-ului. Toate aceste metode de transfer de energie sunt unite prin patru proprietati comune:

Capacitatea de a utiliza Reiki-ul se face printr-un proces de initieri începând cu un prim ritual care face deschiderea
Toate tehnicile Reiki fac parte dintr-o cale spirituala.
Reikiul nu necesita ghidarea energiei cu propriul nostru spirit. Reiki-ul este ghidat de Puterea superioara a Vietii care cunoaste cea mai benefica combinatie vibratoare si cel mai eficace fel de actiune.
Reiki-ul nu are efecte nocive.
Sistemul de vindecare Usui: Sensei Usui a înfiintat în Japonia organizatia de Reiki si a fost primul ei presedinte. El a initiat 18 Maestri de Reiki. Unul dintre acestia, Chujiro Hayashi, ofiter de marina, a initiat la rândul sau 16 Maestri si a fondat o clinica la Tokyo. În 1941, Hawayo Takata este cea care i-a succedat si, cel mai important, a deschis calea pentru Reiki în Canada si Statele Unite formând la rândul ei 22 de Maestri. Asa a debutat Reiki-ul, mai întâi în Japonia, iar astazi, gratie maestrei Hawayo Takata, este prezent peste tot în lume. Exista un foarte mare numar de Maestri de Reiki, fie independenti, fie apartinând unor organizatii de Reiki.

Scurt istoric

Reiki-ul este o forma budista a Qi Gong-ului cu influente din sintoism. Aceasta metoda i-a fost revelata lui Sensei Mikao Usui, originar din Kyoto, Japonia, pe la inceputul secolului al XX-lea. El va denumi aceasta Rei-Ki, ceea ce în japoneza înseamnà pentru Rei: sacru, spirit, dar, spiritul naturii sau spirit invizibil, în timp ce Ki ar corespunde termenilor de energie, natura, talent.

Global, denumirea de Reiki s-ar traduce energie universala de viata.

În ceea ce priveste calea parcursa de Mikao Usui pâna la afirmarea lui ca terapeut, sunt multe variante si controverse. Cert este ca el a avut o perioada de izolare pentru a-si cauta propria cale si adevarata lui misiune.

Aceasta perioada petrecuta în meditatie pe muntele Kurama i-a permis sa descopere puterea vindecatoare a energiei Reiki transmisa prin intermediul mâinilor. De asemenea, el primeste pe cale spirituala simbolurile utilizate si astazi în practica Reiki si capacitatea de a transmite energia Reiki elevilor sai prin initieri (acordaje energetice). Se pun astfel bazele unei tehnici de vindecare deosebit de simpla si eficace.

INITIERI IN REIKI
Linia de initiere in Usui Shiki Ryoho Reiki:

Mikao Usui
Chujiro Hayashi
Hawayo Takata
Phillys Lei Furumoto
Lee Farmer
William Lee Rand
Dorina Mocanu
Amalia si Mircea Laurentiu
Stagii de initiere in Reiki

Reiki-ul Traditional, la ora actuala, este transmis în patru nivele :

GRADUL I: Practicantul de Reiki învata, mai întâi, sa lucreze prin contact direct si în momentul prezent,),
GRADUL al II lea: Practicantul lucreaza la distanta si dincolo de timpul fizic
GRADUL al III lea: Practicantul este initiat la simbolul de Maestru
GRADUL al IV lea: permite practicantului sa transmita Reiki-ul la rândul sau.
Se începe prin Reiki traditional si o data ajuns la gradul al III lea se poate continua cu sistemul Karuna Reiki (gradul I si al II lea). Gradul al IV lea de Reiki traditional permite accesul la gradul al IIIlea de Karuna (gradul de maestru).